În zilele noastre, există multe motive pentru care oamenii ar trebui să se impulsioneze să pornească pe drumul pelerinajului. Motivele religioase joacă același rol ca și motivele persoanle, dorința de a încerca ceva nou, sau dorința de a străbate ca pelerin un "drum", pentru a găsi un sens și un scop în viața proprie.

Un pelerinaj mai scurt sau mai lung, vă va face să vă vedeți viața  cu o claritate și nemijlocire care pot răni un pic.

Există motive pentru care oamenii, în prezent sau viitor, ar trebui să meargă pe jos sau cu un mijloc de transport oarecare, pe drumul spre o destinație care nu există?

Există motive. Multe persoane se plâng de lipsa unui sens într-o lume care pare tot mai superficială, materialistă și mai presus de toate frenetică. Totul este necesar în "timp real", toată lumea trebuie să fie accesibilă pretutindeni și oricui. Experiența noastră asupra realității este din ce în ce mai limitată doar la imagini din această realitate. Mai mult și mai mult, noi și copii noștri ne pierdem capacitatea de a aprecia , a înțelege și a satisface cele mai profunde și mai  esențiale necesități ale vieții noastre.

Poate cea mai importantă necesitate este să ne punem întrebări și să găsim răspunsuri la ele. Cine sunt eu? Cum ar trebui să-mi trăiesc viața  Ce este important pentru mine? Care este scopul vieții mele  Poate fi orice credință mai mult decât o colecție de vorbe golale de sens?